Tips & advies bij de keuze van je vloerkleed

Het juiste vloerkleed kiezen is soms heel lastig. Type, materiaal, grootte, kleur en patroon: er zijn gigantisch veel punten waarmee je rekening moet houden. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet die je bij de keuze van je vloerkleed kunnen helpen.

Stijl van je vloerkleed
Voor iedere woonstijl is een prachtig vloerkleed verkrijgbaar. Zorg ook voor afwisseling in je interieur met een vloerkleed in een hele andere stijl!

Moderne vloerkleden
Wil je helemaal meegaan met de trend van vandaag of zelfs morgen? Wil je dat je vloerkleed opvalt in de ruimte? Ga dan voor een modern vloerkleed. Moderne vloerkleden zijn meestal van nieuwe soorten materialen gemaakt, hebben gedurfde kleurencombinaties en zijn lang niet allemaal rechthoekig of vierkant. Een modern vloerkleed op een klassieke houten vloer is bijvoorbeeld een perfecte combi. Of probeer je slaapkamer eens op te frissen met een modern vloerkleed. Let wel op dat moderne kleden erg trendgevoelig zijn. Zo zijn sommige uitgesproken materialen, kleuren en vormen na een jaar lastig te combineren met nieuwe meubels.

Klassieke vloerkleden
Klassieke vloerkleden geven meer klasse aan je interieur: denk aan een mooi Perzisch tapijt in combinatie met een antiek Chesterfield bankstel. Ook een modern interieur kan soms wat meer jeu gebruiken. Een klassiek kleed kan dan voor een mooi contrast zorgen. Klassieke kleden kunnen wel erg aanwezig zijn in een kamer, doordat deze vaak een druk dessin hebben. Bedenk goed of dit bij je interieur past en of het dus niet te druk wordt!

Tijdloze vloerkleden
Wil je een rustige inrichting en niet per se snel van stijl veranderen? Ga dan voor minder uitgesproken kleden. Kies een laagpolig tapijt, in een effen kleur. Mooie tijdloze kleuren voor een tapijt zijn (donker) grijs, bruin en crème wit.

Vintage vloerkleden
Doordat ze al een ‘leven’ achter de rug hebben, brengen vintage vloerkleden authenticiteit in je interieur. Hoe meer gebruikt, hoe leuker dit kan zijn. Soms heeft een tapijt er letterlijk een hele reis opzitten.

Recoloured en Patchwork tapijten
Een trend van de laatste tijd zijn recoulered of patchwork tapijten. Recoloured kleden zijn vintage vloerkleden die helemaal opnieuw een kleurbehandeling hebben gekregen; soms in de meest felle kleuren. Patchwork kleden bestaan uit aparte (meestal recoloured) stukken tapijt. Zo haal je met één tapijt vintage en nieuw in huis!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *